Invitaţie la evenimentul „BRESLE ŞI MEŞTEŞUGURI”

afis iunie v1
Anunţul oficial:
„Asociaţia Piaţa Unirii (Timişoara) în parteneriat cu Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Facultatea de Artă şi Design, Clubul Economic German organizează SÂMBĂTĂ 15 iunie între orele 10.00 – 16.00 ‘Ziua breslelor şi meşteşugurilor’.
Cu această ocazie vor fi organizate standuri ale breslelor dulgherilor, olarilor, aurarilor, ceasornicarilor, tâmplarilor, pictorilor şi zugravilor şi multe alte meserii ale Timişoarei de altă dată. Aceste evenimente se vor desfăşura în locaţiile firmelor şi în Piaţa Unirii (firmele participante: Bijuteria Gi-Bi, Bierhaus, Maximus, Andreas Antic, Ordinul Arhitecţilor Timiş, Jarvis Pub, Eclipse, Insieme, Art Hobby, Ozz Vintage, Mokum Cafe, Lansadi Com, D’Arc Club şi mulţi alţii).
Muzeul Banatului va expune pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în Piaţa Unirii  ‘pomul breslelor’, lăzi de breaslă precum şi prezentarea legendelor şi povestirilor legate de acestea. 
În parteneriat cu Muzeul de Artă, Clubul Economic German şi Inspectoratul Şcolar, în faţa Palatului Baroc (Muzeul de Artă) precum şi în interiorul muzeului vor avea loc activităţi specifice şi de prezentare a şcolii duale (şcoala profesională), o alternativă la metodele de învăţământ clasice.
La atelierul de arhitectură va avea loc prezentarea şi dezbaterea planului urbanistic general al Timişoarei împreună cu Direcţia de Dezvoltare a Primăriei Timişoara.
Vă aşteptăm cu multă bucurie la acest eveniment premieră în Timişoara.
Adrian Aron”
Desigur, voi ieşi şi eu în Piaţa Unirii cu bancul de lucru, unelte manuale şi ceva poftă de făcut talaş. În măsura interesului audienţei, voi aborda subiecte legate de ascuţirea uneltelor, lucrul cu unelte manuale şi finisarea lemnului cu substante naturale tradiţionale – ceară de albine şi ulei de in.
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 comentarii

 1. Foarte interesant blogul dvs. L-am găsit căutând ceva referinţe serioase pentru un anume tip de menghină care se foloseşte şi în tâmplărie; este vorba despre menghina de mână. Ori poate greşesc şi atunci vă rog să mă corectaţi. Oricum nu pot fi de acord cu varianta „mengină tip G” care este un fel de calchiere după englezescul „G cramp” şi care mai apare prin magazinele on-line sau de mare suprafaţă care importă produse pe care nu ştiu cum să le denumească şi ticluiesc la repezeală ceva acolo, că vorb-aia mulţi văd dar puţini se pricep.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
  • Menghinele de mana sunt de mai multe feluri… In speta ar fi cele cu cadru fix (care aduc a litera „G”), cele cu o falca mobila (care aduc a litera „F”), cele de colt (cineva le-ar putea zice tip „K” – glumesc) etc
   Probabil cineva s-a gandit sa le deaad-hoc denumiri scurte: „F”, „G” ca sa nu se lungeasca enumirea, in genul „menghina de mana cu cadru fix”.
   Eu aduc menghine cu cadru fix de la Stanley. Menghine cu falca mobila aduc de la Stanley si Juuma:
   http://www.finetools.ro/index.php?route=product/category&path=20_80
   Multumesc pentru cuvintele de apreciere!

   No votes yet.
   Please wait...
   Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.